Rubén Trincado Mirador de Uliako sutegien artean hazi da. Rubenen sukaldaritza tradizioa, familia eta pasioa da, baina berrikuntza eta etengabeko bilakaera alde batera utzi gabe.
Rubén Trincado
"Sukaldea nire arima da, ez da lan bat, bizimodu bat baizik”
Ruben Mirador de Uliako sutegien buru den hirugarren belaunaldia da. Geldiezina eta berritzailea da. Pertsona askorekin lan egin duen arren, zalantzarik gabe, bere zaletasuna gehien markatu dutenak bere amona Faustina, aita Mitxel eta izeba Mari Carmen izan dira, hainbat hamarkadatan jatetxearen buru izan direnak.
Bere sukaldean ere eragina izan du bere prestakuntzak eta berarekin lan egin duten pertsona guztiek.
Rubenek eboluzionatzen jarraitzen du, bere burua egiten, sukalde bakarra eta konplexurik gabekoa osatu arte. Zapore eta usain tradizionalekiko grinari eutsiz eta teknika aurreratuenak erabiliz, mahaikidea plater bakoitzaren konposizioarekin harritzeko.
Sukaldean aritzea erabaki zuenean, barrutik baina etxetik kanpo ezagutu zuen: bere ibilbidea Donostiako Kokotxa jatetxean hasi zuen, Arkaitz Muguruzaren zuzendaritzapean, eta Bodegoi Alejandron jarraitzen du Martin Berasateguirekin eta Hondartzako Abarka jatetxean. Rubenek ere aire berriak bilatu zituen kanpoan, Didier Garbagerekin (Landetan), Parisko Perousen eta Genevan Labotarekin ikasiz.
Nire konstantea sorpresa da, beti mugimenduan egotera bultzatzen nauena
Sukaldariburu bat baino gehiago, ikuspegi bera
Ruben Mahaia Kolektiboko kide da, euskal sukaldaritzaren bilakaerarekin konprometituta dagoen hainbat sukaldariren kolektiboa. Sukaldaritzaren kalitatea eta berrikuntza hobetzen jarraitzeko eta euskal sukaldaritza berriaren gurasoen lanari jarraipena emateko sortutako kolektiboa.